Participació







- Afavorir i potenciar els mecanismes de democràcia directa.
- Potenciar l’organització col·lectiva i la coresponsabilitat de la població.
- Descentralitzar l'administració, política i de recursos, per apropar les decisions a la població i possibilitar la seva participació.
- Promoure la participació més enllà de les eleccions cada quatre anys, fomentant l'empoderament de la població.
- Enfortir, dinamitzar i promoure l’autoorganització ciutadana com a base d’una societat de persones lliures, responsables i solidàries.
- Impulsar programes que facin pedagogia i transmetin hàbits i valors participatius per a infants, joves i població en general.
- Crear espais de coordinació, relació, intercanvi i impuls entre agents com ara taules específiques sobre pobresa, ocupació, habitatge, salut, cultura, educació, empresa, ocupabilitat, economia social i solidària, etc.
- Atorgar a la població el protagonisme en els processos de control i govern municipal.
- Implicar la ciutadania en l’anàlisi de la realitat del municipi per establir i prioritzar les seves necessitats i traçar les línies a seguir.
- Promoure el treball comunitari i en xarxa entre la societat civil i l’ajuntament i fomentar el voluntariat.
- Millorar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) perquè les persones, les entitats i els col·lectius formin part i intervinguin en els òrgans municipals.
- Crear la regidoria de participació que treballi de forma transversal amb la resta de regidories, àrees i organismes autònoms de l’ajuntament per avançar cap a una administració més oberta i participativa en tots els àmbits possibles.
- Sobre els plens municipals:
- fer la màxima difusió dels dies de celebració dels plens i del seu contingut
- fomentar que la ciutadania i les entitats formulin preguntes a regidors/es dels plens
- informar a la població dels acords presos en la junta de govern local i en els plens i el sentit del vot dels grups municipals
- Elaborar un pressupost participatiu, sobretot en el procés d’estudi, anàlisi i reflexió previ a l’aprovació pel ple.
- Promoure, publicar i difondre tota la informació pública sobre l’acció institucional i dels processos de participació ciutadana.