Teixit associatiu








- Potenciar els casals, ateneus i altres espais públics com a punts de
trobada per tal que les veïnes i veïns hi realitzin les seves aficions o
comparteixin interessos comuns. Fomentar-ne l’autogestió i
l’organització d’activitats de tot tipus.
- Creació d'un centre d'entitats municipal, tal com reclamaven 30 entitats i associacions.
- Crear una taula d’entitats com a espai per facilitar la
millora del teixit associatiu en tots els aspectes, així com el foment
de l’associacionisme que sorgeixi de demandes reals i interessos comuns.
Aquesta taula serviria per:
- Fer propostes a l’Ajuntament
- Crear agenda d’actes conjuntes
- Generar espai de confiança
- Convertir el pla estratègic de subvenció en un Pla d’entitats que ofereixi convenis en forma d’aportació econòmica, cessió d’infraestructura, assistència tècnica dels serveis de l’ajuntament,
formació, etc. i que tinguin a veure amb prioritzar el treball
voluntari, la solidaritat, la promoció de la cultura popular,
l’enfortiment del teixit associatiu i l’autoorganització.
- Enfortir, dinamitzar i promoure l’autoorganització ciutadana com una de les bases principals per a la construcció d’una societat de persones lliures, responsables i solidàries.
- Consolidar un teixit associatiu viu, conformat per entitats dinàmiques, democràtiques i independents, que sigui capaç d’arribar a la gent no associada a partir de projectes basats en necessitats reals.
- Articular un teixit associatiu i popular feminista, que generi l’empoderament de les dones i que ajudi a promoure, facilitar i desplegar les més àmplies aliances feministes al municipi.
- Potenciar l’empoderament popular a través de les entitats, facilitant la iniciativa i l’organització ciutadanes com a principals eines de transformació municipal.
- Donar suport a entitats i associacions a través d’informació clara i transparent de com poder gestionar una entitat evitant paternalismes que condicionin l’experiència.
- Agilitzar la burocràcia mitjançant portals físics i virtuals que permetin una gestió més eficient per part de les entitats i una consulta més ràpida a la ciutadania.
- Oferir a les entitats que disposen de carrosses, un local municipal que no estigui supeditat a haver de participar de manera forçosa a la batalla de les flors de les Festes del Tura.
- Impulsar obertament l'autoorganització social i l'associacionisme mitjançant l'alliberament d'espai urbà, com casals d'entitats autogestionats, i oferir tots els recursos i facilitats possibles a les entitats culturals del municipi perquè puguin desenvolupar les seves activitats.